Επεξεργασία Εικόνας - 2. Προχωρημένες Δεξιότητες ΤΕΦ (Adobe Photoshop)

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ψηφιακών φωτογραφιών είναι η δυνατότητα επεξεργασίας τους και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ή ακριβό εξοπλισμό.

Σκοπός του μαθήματος είναι να διδάξει εξειδικευμένες τεχνικές οι οποίες επιφέρουν θεαματικές βελτιώσεις ή δημιουργικές αλλαγές πάνω σε μία φωτογραφία. Επιλέχθηκαν πάνω από 50 τεχνικές που είναι σχετικά απλές και γρήγορες χωρίς να απαιτούν καλλιτεχνικές δεξιότητες ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν από τον καθένα. Γρήγορα και απλά. Οι τεχνικές αυτές δεν περιορίζονται στη θεματική επιλογή των δειγμάτων που χρησιμοποιούνται για την εκμάθησή της, αλλά μπορούν να εφαρμοστούν σε πλήθος άλλων θεμάτων. Για παράδειγμα η αλλαγή χρώματος αυτοκινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξουμε το χρώμα των ρούχων μας ή του ουρανού.

Οι προαπαιτούμενες γνώσεις για την απρόσκοπτη παρακολούθηση του μαθήματος είναι οι βασικές γνώσεις επεξεργασίας εικόνας με το πρόγραμμα Adobe Photoshop CC. Μπορούν να αποκτηθούν με την ολοκλήρωση της πιστοποίησης ECDL Image Editing.

Μαθαίνουμε να διορθώνουμε χρωματικά, γεωμετρικά, θεματικά και άλλα διάφορα σφάλματα. Μπορούμε βέβαια να κάνουμε και κάτι παραπάνω όπως αποκατάσταση παλιών φθαρμένων φωτογραφιών, αληθοφανή μοντάζ φωτογραφιών, πανοραμικές λήψεις ή λήψεις με ευρυγώνιο φακό, επιμελημένες αλλαγές σε αντικείμενα μικρά και μεγάλα. Να αδυνατίσουμε, να γυμναστούμε, να ψηλώσουμε, να κάνουμε λίφτινγκ, να κάνουμε λεύκανση δοντιών, να αλλάξουμε το χρώμα των ματιών μας, των μαλλιών μας, του σώματός μας, των ρούχων μας κλπ. Να βάλουμε τατουάζ, να διορθώσουμε κόκκινα μάτια, ουλές ή σπασμένα δόντια, να βγάλουμε ελιές, να εξαφανίζουμε κυτταρίτιδα ή διάφορα σημάδια, να γίνουμε πιο νέοι ή να βάλουμε το πρόσωπό μας σε άλλο σώμα. Να μεταμορφώσουμε φωτογραφίες κάνοντας τις βιτρό, να φαίνονται παλιές, τρισδιάστατες, καρτούν, να δημιουργούμε καπνό σε καμινάδα ή να τις μετατρέπομαι σε ζωγραφικούς πίνακες με πολλούς τρόπους. Επίσης γνωρίζουμε και πιο εξειδικευμένες τεχνικές όπως δημιουργία προσώπου με γράμματα, γραμμάτων με φωτογραφίες μέσα τους, τοποθέτηση μεγεθυντικού φακού και δημιουργία πλανήτη από μία φωτογραφία. Γενικά μας δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουμε τις γνώσεις μας και την πρακτική μας στο Photoshop και να ψηλαφίσουμε επαγγελματικές τεχνικές φωτογραφίας.

Εμείς σας δίνουμε τα εργαλεία. Εσείς βάλτε τη φαντασία σας και τη δημιουργικότητά σας!